I september föll genomsnittsräntan på tremånaders bolån till en ny rekordlåg nivå – här är bolånet billigast enligt statistiken.

ANNONS

Inte sedan räntorna började redovisas 2015 har bankernas rörliga genomsnittsräntor stått så lågt som i september, men skillnaden mellan olika institut är markant, konstaterar Privata Affärer.

I september backade den genomsnittliga räntan på ett tremånaders bolån med 0,2 procentenheter till 1,36 procent.

Därmed raderades det gamla rekordet från juli på 1,37 procents genomsnittsränta ut, konstaterar tidningen som uppger att Danske Bank utmärker sig bland de enskilda instituten med den största räntesänkningen i snitt på ett tremånaders bolån.

Där sjönk snitträntan med 0,16 procentenheter, från 1,74 till 1,58 procent, i september.

Stabelo har lägsta bolåneräntan

Å andra sidan stack Danske Bank ut även i augusti med den största räntehöjningen, en uppgång med 0,22 procentenheter, vilket då placerade banken på jumboplats med den högsta snitträntan bland aktörerna på räntemarknaden, framgår det.

Den aktör som erbjuder lägst snittlåneränta på ett tremånaders bolån är alltjämt Stabelo, 1,14 procent – där är alltså bolånet billigast (se länk under artikeln).

Det är en marginell uppgång med 0,01 procentenheter från augusti då genomsnittsräntan hos Stabelo låg på 1,13 procent, skriver Privata Affärer som konstaterar att Landshypotek är tvåa igen på billigaste bolåneränte-listan med en snittränta på 1,17 procent, samma nivå som i augusti.

ANNONS
ANNONS

Dyrast i sällskapet nu är Nordea med en genomsnittsränta på 1,68 procent i september, även om det är en nedgång med 0,03 procentenheter jämfört med augusti.

När det gäller bundna boräntor ligger den på ett treårigt bolån på 1,28 procent i genomsnitt under månaden, enligt artikeln.

Läs även: Bolåneutmanaren Stabelo ska vinna kunder från storbankerna [Dagens PS]