Branschkollegan SAF-Hollands bud är inte förankrat hos Haldex styrelse, som enligt ett pressmeddelande nu kommer att utvärdera det. Enligt styrelsen har ytterligare en intressent hört av sig tidigare.

Och storägaren AFA Försäkring är inte imponerad av budet. Aktiechef Anders Algotsson säger till Nyhetsbyrån Direkt att reaktionen på Stockholmsbörsen visar att budet redan är överspelat.

Aktien hade vid lunchtid gått upp med drygt 22 procent, betydligt mer än den premie på 11 procent som SAF-Hollands bud innebär i förhållande till stängningskursen i tisdags.

Tyska SAF-Holland erbjuder 94:42 kronor kontant per aktie, vilket värderar Haldex till strax under 4,2 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

”Genom våra kompletterande verksamheter skulle vi bilda en ny integrerad ledande tillverkare av chassirelaterade fordonskomponenter, och på ett ännu bättre sätt möta våra kunders efterfrågan på helhetslösningar”, motiverar SAF-Hollands vd Detlef Borghardt erbjudandet i en kommentar.

Acceptfristen i erbjudandet väntas löpa mellan den 1 och den 24 augusti. Haldex styrelse ska redogöra för sin uppfattning senast två veckor innan acceptfristens utgång.

Eller via Facebook!