Zlatan avslöjad: Så rik är superstjärnan

Uppdaterad: 25 nov. 2021Publicerad: 08 maj 2017
Zlatan Ibrahimovic är god för 1
Zlatan Ibrahimovic är god för 1

BBC kan nu avslöja att  Zlatan Ibrahimovic är rikast i hela Premier League. Enligt den brittiska nyhetskanalen är Manchester United-stjärnan god för motsvarande 1,2 miljarder kronor och placerar sig därmed på andra plats bland Storbritanniens mest förmögna idrottare efter F1-föraren Lewis Hamilton som sitter på en pengahög på 1,5 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Med förmögenheten petar Zlatan klubbkollegan Wayne Rooney (plats 3, 1,06 Mdr) från andraplatsen och placerar sig även före egna tränaren Jose Mourinho (plats 7, 696 Mkr).

Zlatan Ibrahimovic har mycket business på gång vid sidan av fotbollen. DagensPS.se har tidigare skrivit om superstjärnans egen app, som var en satsning tillsammans med svenske it-miljardären Dan Olofsson, men som nyligen lades ned efter investeringar på 300 miljoner kronor.

Efter publiceringen av den här artikeln hör serieentreprenören Dan Olofsson av sig till DagensPS.se. Han understryker att Zlatans app bara är kostat honom “en bråkdel” av de investerade miljonerna och att riskprojektet tillsammans med fotbollsstjärnan bara är en liten del i en större tekniksatsning.

“Man måste således skilja på investering och förlust. /…/ Dock har vi investerat 300 Mkr i ett mycket avancerat datasystem som nu bland annat används i United Influencers där jag är huvudägare. Här ökar omsättningen snabbt och vi räknar i år med att omsätta närmare 100 Mkr”, skriver han i ett mejl.

DagensPS.se har nyligen skrivit om att ”Ibra” öppnat plånboken för den svenska tech-startupen Challangermode. Och nog finns det mer pengar att hämta för aspirerande företagare, visar de färska siffrorna.

MISSA INTE: Zlatan i miljonbråk om rekordvillan  >

LÄS ÄVEN: Zlatans veckolön krossar alla i Norden  >

ANNONS
ANNONS