ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

Varning: Aktiebluff lurar placerare på Facebook

Uppdaterad: 12 jan. 2017Publicerad: 12 jan. 2017
Ekobrottsmyndigheten varnar för nya bluffmetoder på Facebook. (Foto: TT)

Som DagensPS.se tidigare rapporterat dömdes nyligen två läkarstudenter för otillbörlig marknadspåverkan efter att ha spridit falska börstips på sociala medier. Och nu varnar Ekobrottsmyndigheten för att fenomenet är en växande trend.

ANNONS
ANNONS

I takt med att allt fler samlas i Facebook-grupper för att dela med sig av råd och tips ökar även risken för brottslighet. Så kallad ”pump and dump” – att haussa en aktie för att sedan göra snabba klipp när kursen rusar – ökar samtidigt som det är svårt att bevisa brott, konstaterar Gunilla Sandblom som är chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

”I de här utredningarna ligger ofta svårigheten just i att bevisa att själva syftet har varit att vilseleda marknaden och det är inte alltid helt enkelt”, säger hon till Sveriges Radio.

MISSA INTE: Misstänkt Nordea-svindel – kunders miljoner borta  >

LÄS ÄVEN: Supersvindlarens offer kan få dela på miljarder  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

SaltX har utvecklat en elektrifieringsteknik för utsläppstung industri såsom kalk- och cementindustrin, som möjliggör en tillverkningsprocess fri från CO2-utsläpp. Bolaget har fått ett kommersiellt genombrott med betydande beställningar och intresset för tekniken är stort. Nu genomför bolaget en företrädesemission, sista möjlighet att teckna är 25/9 2023.

Läs mer & teckna här