Tystnaden tolkas som att ett extra val snart är ett faktum för landets väljare.

”När det är så här tyst brukar det tyda på att någonting är på gång”, säger SVT Nyheters politikreporter Elisabeth Marmorstein.

Det som framför allt väcker frågor är att inget hörs från bland annat S och C, det ”skulle kunna peka på islossning i dramat om regeringsbildningen”, heter det i artikeln.

Just den här veckan beskrivs som ödesmättad. Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven sade förra helgen att denna vecka blir avgörande och att ”alla partier måste anstränga sig till det yttersta”.

ANNONS
ANNONS

Före dessa uttalanden hade både Löfven och Moderatledaren Ulf Kristersson haft informella möten med riksdagens talman Andreas Norlén.

Enligt SVT:s expert är ”risken stor att vi går mot ett extra val”, särskilt om partiernas positioner är fortsatt låsta på måndag när talmannen väntas presentera ännu ett statsministerförslag för omröstning i Sveriges riksdag.

Dagens Nyheter uppger samtidigt att statsminister Stefan Löfven och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson träffat Liberalernas partiledning på ett möte i Gamla stan i Stockholm i dag under förmiddagen.