Dagens PS

Ledarkollen: Vägval för Saudiarabien

Saudiarabien står i världens fokus just nu. På bilden syns Saudiarabiens Kung Salman bin Abdulaziz Al Saud och Abu Dhabis kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan. (Foto: TT)
Saudiarabien står i världens fokus just nu. På bilden syns Saudiarabiens Kung Salman bin Abdulaziz Al Saud och Abu Dhabis kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 17 okt. 2018Publicerad: 17 okt. 2018

Dagens ledarkoll handlar om Saudiarabien, om Alliansen och det politiska skeendet och om terrordådet i Norge 2011.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Vilken väg går Saudiarabien?

DI skriver om det besvärliga, odemokratiska läget i Saudiarabien: “Den process som Mohammed bin Salman har startat – återöppnat biografer, tillåtit kvinnor att köra bil och så vidare – är så viktig att den måste få fortsätta. Men då måste också han själv inse det och inte äventyra den.”

Det är M som backat, inte C och L

Dagens Nyheter skriver om sprickan i Alliansen: “På Moderaternas ståplatsläktare svallar vreden mot de liberala Allianspartierna som schabblat bort Kristerssons chans att hämta hem stora statsministerpokalen. Men problemet är inte Liberalerna och Centern. Det var M som backade i valet.”

“C måste släppa fram S”

Aftonbladet dikterar villkoren för både C och L: “Det rimliga är därför att talmannen lägger fram Stefan Löfven som statsminister i kammaren och att Centerpartiet och Liberalerna sedan lägger ner sina röster, helst utifrån någon form av uppgörelse om att de ska få ett omfattande inflytande över statsbudgeten men i övriga vara fria att bedriva opposition.”

Terroristens totala fiasko

ANNONS

NSD skriver om terrordådet i Norge 2011: “En person, som med berått mod dödar sammanlagt 77 personer (därav åtta i centrala Oslo), får finna sig i att ruttna bort ensam i en cell. Han hade för avsikt att slå ut hela AUF och framtidens ledarskikt i den norska arbetarrörelsen. Men valet av Ina Libak är ett levande bevis för att han inte lyckades.Sju år efter de fruktansvärda händelserna på Utøya står både hon och AUF starka. Med 13 000 medlemmar är AUF alltjämt Norges största partipolitiska ungdomsförbund.”

Dagen Snackis:

Mörkret. Det bara dök upp, föll som en hammare och faller allt tidigare för varje dag nu. Överlevnadsstrategier efterfrågas…

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS