Dagens PS

Ledarkollen: Den manliga ensamheten

NSD skriver på ledarplats om den manliga ensamheten. (Foto: TT)
NSD skriver på ledarplats om den manliga ensamheten. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 24 sep. 2018Publicerad: 24 sep. 2018

Dagens ledarkoll handlar om politik, klimatet och den manliga ensamheten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Starten på regeringsbildningen

DI skriver om talmansvalet som är i dag: “Måndagens talmansval är den formella starten på regeringsbildningen. Mycket står på spel. S slåss för sitt politiska liv och framtid och då brukar det höras. När allt är över sägs vi få en svag regering med ökad oförutsägbarhet som följd. Kanske det.”

Svenska företag långt framme i klimatarbetet

Expressen skriver om företagens villkor i klimatarbetet: “Många svenska företag ligger långt fram i klimatarbetet. Nio branscher har redan tagit fram planer för hur produktionen kan bli fossilfri. Och i Hagainitiativet samlas en rad företag som lovar att minska sina utsläpp med 40 procent redan till 2020, bland dem Axfood och Löfbergs Lila.Drivande bakom företagens miljöarbete är i regel insikten att klimatåtgärder inte bara är bra för miljön utan också för affärerna. Det finns pengar att tjäna på att vara ledande i den nödvändiga klimatomställningen.”

Den manliga ensamheten

NSD skriver om den manliga ensamheten: “Det brukar sägas vara en klassiker. När ett äktenskap mellan en man och en kvinna slutar i skilsmässa brukar två saker hända.Kvinnan blommar upp, börjar gå på kurser och hänger med sina vänner. Hon mår generellt sämre före skilsmässan men bättre efteråt. Mannen däremot blir isolerad och mår sämre än under äktenskapet.Det finns mycket att säga om detta. Men jag vill fokusera på männen.”

Aftonbladet om praxis

ANNONS

Aftonbladet skriver om praxis och Sverigedemokraterna: “Däremot är det fortfarande osäkert om Björn Söder (SD) blir omvald som andre vice talman. Enligt praxis borde han bli det eftersom han representerar riksdagens tredje största parti. Men Sverigedemokraterna bröt själva mot praxis 2014 när de röstade på Alliansens budgetmotion och fällde Stefan Löfvens första budget. Att de nu kräver att andra ska följa traditionen är magstarkt.”

Dagen Snackis:

Vem blir talman? Den politiska cirkusen blir bara värre och värre. Kanske är i dag en första dag i riktning mot en ny ordning?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS