Dagens PS

Ledarkollen: tullar – ett tveeggat svärd

Dagens ledarkoll handlar i dag bland annat om Kina och tullarna. (Foto: TT)
Dagens ledarkoll handlar i dag bland annat om Kina och tullarna. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 04 dec. 2018Publicerad: 04 dec. 2018

Dagens ledarkoll handlar om Kina och tullarna, om att inte bli förhärdad, om filosofi, om kulturelitens förfall och om det politiska skeendet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Kina och tullar

DI skriver om Kina och tullar: “Tullar har också blivit ett tveeggat svärd eftersom den globala handeln med insatsdelar innebär att delarna till en bil kan tillverkas i tio länder och sättas ihop i ett annat. Höga tullar mot omvärlden kan i slutändan vara övervägande negativt för den som inför dem.”

Hur förhärdad får man bli?

Borås Tidning ställer en relevant fråga i sammanhanget: “68 miljoner människor befinner sig på flykt i världen. Hur förhärdad måste man vara som människa för att vilja hävda, att detta lidande inte skulle vara allas ansvar att motverka och att lindra?”

Filosofi i DN

DN förvandlas till Filosofiska rummet: “Det sägs att det inte är de onda människornas brutalitet som är det värsta, utan de goda människornas tystnad. Men man skulle också kunna ifrågasätta hur goda de goda människorna egentligen är, som inte ingriper.”

Norrländskt perspektiv på läget

ANNONS

Norrländska Socialdemokraten analyserar läget från sitt perspektiv: “Både Centerpartiet och Liberalerna har presenterat omfattande kravlistor, vilket så klart ligger i deras intresse. Det är begripligt att de liberala partierna måste få genomslag för vissa hjärtefrågor för att släppa fram Stefan Löfven till statsministerposten.”

Dagens Snackis:

Kultureliten har alltid varit en brutalt otäck liten värld. Nu döms dess företrädare till fängelse. Luften blir lättare att andas.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS