VECKANS DERBY: Djurgården – Hammarby.
30 000 entusiastiska supportrar frös på Råsunda.
Bajern bjöd hyggligt motstånd, även om man bara fick spela med en man mer i 40 minuter.
Ingen stor match, kändes ganska ok att sitta där ensam bland bajernvänner.
Men det skulle ha varit hans och inte rött kort…

annons
annons

VECKANS FILM: Vickys Livs.
I kväll kan du följa med till en underbar oas i Dokument 8 på TV8, 21.00.
Filmen om Vicky’s Livs är en historia om människor, vänskap och om hur utomordentligt speciell en helt vanlig vardag egentligen är. Det är en historia om hur världen fungerar. Hur vi behöver varandra och hur till synes irrationella strävanden faktiskt kan vara fullständigt logiska.

Arne med munspelet hjälper till med tomaterna och mannen med tomburkarna måste ha ihop 18 000 för att han ska tävla i slalom. Urrke från bandet Maryslim kommer in och köper några folkisar, nyligen hemkommen från turné i Italien och Skrattande Tanten sjunger en liten sång. Människor.
Riktiga människor. I sin hembygd. På Södermalm invid Nytorget.

Det är också historien om hur avigt arbetslivet kan vara för dem som inte stämmer in i normbilden. Regelverket är absolut inte anpassat för dem som jobbar i enmans- och microföretag. Långa dagar och ekonomisk osäkerhet är själsligt påfrestande. Ändå är friheten så mycket värd. Att jobba på Vicky’s Livs innebär att man tar sig tid att hjälpa Arne att leta efter munspelet. Att man pratar en stund med en något övermogen slalomdebutant. Att man kommer upp med lingon till damen som har svårt att gå och att man faktiskt kan smaka på livet precis där man är.

I studiosamtalet efter filmen deltar förutom Merit Wager som gjort filmen också Johan Hedin, egenföretagare, och Ilkka Mäkinen, professor i sociologi vid Södertörns högskola.
Se oss i kväll tisdag!

VECKANS TRIP: Port de Pollenca.
Tvättade penslarna på Sturehof extra noga igår. Har hängt upp skylten ”Gone Fishing”, ty idag åker jag till förlagan till Peppes Bodega på den gröna ön i Medelhavet.

Påsk ska enligt fornnordisk sed, eller möjligt gammelfransk? – firas på Mallorca.
Åter i Peppes Bodega 19 april (se länk).
Invigning sker 24 april kl 18-20. Då är du välkommen på ett glas vin.

ANNONS
ANNONS

Trevlig påsk.

PS. Kanske har du noterar att vi har haft en del tekniksa problem på Dagens PS. Du där ute är för många, så vi tvingas byta till en större server.
Just nu är det svårt att hitta till Peppes bodega, men Gabriel och Jesper (som sitter i Lotta Dinkelspiels hotell i Hemavan) försöker fixa mina länkar.
Internet är underbart!