Många har försökt men lika många har misslyckats.

När Berndnaut Smilde tidigare i år gick ut med sina makalösa bilder var det många som trodde det var fejk. Men faktum är att hans perfekt vita små moln är lika verkliga som de vi ser på himlen en vacker sommardag.

BILDEXTRA: Världens bästa uppfinningar 2012 »

LÄS ÄVEN: ”Meet the man who can control the weather: Berndnaut Smilde really does have his head in the clouds” (Daily Mail) »

Varje moln existerar bara i några få sekunder, för att sedan lösas upp och försvinna i tomma intet. Detta är bara en av de mycket spännande uppfinningar som finns med på tidningen TIME Magazines lista över ”Best Inventions of the Year 2012”.

En annan innovatör som fått uppmärksamhet är den Polen-födde amerikanen Marcin Jakubowski, vars visionära tänkande har skapat något han kallar ”Open Source Ecology”. Han kom på hur han skulle bygga en traktor på bara sex dagar – och lärde sedan världen hur han gjorde. Nu har han identifierat världens 50 viktigaste maskiner som behövs för att överleva i en modern värld.

“Om vi kan sänka barriärerna till jordbruk, byggande och tillverkning kan vi släppa lös enorma mängder mänsklig potential”, säger Marcin Jakubowski till TIME.

Men det är inte enbart spektakulära innovatörer som får plats på tidningens lista. Här finns också Black & Deckers sladdlösa skruvdragare 4v MAX Gyro, som faktiskt är röresleaktiverad och styrs genom att du vickar maskinen fram och tillbaka (se filmklippet nedan).

ANNONS
ANNONS

På listan finns bland annat även en sportbil, en digitalkamera, en mobilapp, ett hiv-test och en ny löparsko som får dig att flyga fram över marken.

BILDEXTRA: Världens bästa uppfinningar 2012 »