Söndag. Sol. Trädgård. Unga fröken Magnolia har redan börjat få knoppar och jag har svårt att koncentrera mig på allvaret i God morgon världen.
P1 Kaliber däremot avslöjar ännu en sosseskandal. Eller är det en TV4-skandal?
Det handlar om kanalens populära Stadskampen, där spelbolaget Spero var motor.
Kalibers redaktörer har kommit på att spel på Spero också ger klirr i partika(s)san. Varför tror de att sossarna håller så hårt på det statligt styrda spelmonopolet?

Alla är lika förvånade över (s)-kopplingen. Inklusive den gängse kändiscirkusen som försörjer sig på sådana här jippon och Det-Hade-Jag-Ingen-Aaaaning-Om-Pagrotsky.
Förvånad, om än mest förvånad över den allmänna förvåningen, är även kvinnan i mitt liv. Hon har nämligen formgett Speros logga utan att veta vem som betalt fakturan.
Skandal.

Lunch: röda danska korvar och hallonfärgat chilenskt rosévin (Errazuriz).
Bläddrar i Amelias nya tidning. Smart, som vanligt. Läser tidningen som vi redaktörer läser andras tidningar. Fastnar för hur olika Sveriges Oprah Winfrey ser ut på omslaget och på det dummyomslag, som avbildas i det medföljande DR-utskicket.
Att vara en framgångsrik Mappie är att vara kluven?

Bläddrar även nya Family Livings resetips om Capri och Mallorca. Känner som alltid samma ogina skadeglädje, över att reseredaktörerna skriver av varann och därför inte skapar några nya köer till de trivsammaste smultronställena.
Snart är det dags! 22 grader i Palma. Två dar kvar och vi är på väg ut på Via Cintura!

Det är roligt med nya tidningar. Aldrig har det startats så många nya tidskrifter som nu, konstaterar Pontus Schultz i DN.
Vilket inte hindrat honom från att försöka kombinera utvecklingsarbetet med nya Att:ention, med att ingjuta nytt liv i ett av tidskriftsvärldens äldsta varumärken (Veckans affärer).

Hur det går? Den som lever får se (jag har slagit vad med Pontus om hur det kommer att gå). I DN har Jan Gradvall samanfattat problematiken: skulle alla tidskrifter komma ut på samma utgivningsdag, så tvingas tre miljoner tidningar hitta sina läsare samtidigt.
Ett intressant fenomen i tiden är att Bonniers tillämpar celldeln ing. Amelia födde Tara som födde M. Och än en gång har Veckans affärer fått en intern konkurrent i Attention (förra gången hette konkurrenten Månadens affärer/Bizniz). Bonnierägda Dagens Industri har dessutom nyligen startat Diego som konkurrent till Attention.

Dumt? I Gradvalls DN-artikel formulerar Amelia Adamos högre hand Claes Blom filosofin. Blom citerar Nixon:: ”Det är bättre att konkurrenten står inne i tältet och pissar ut än att han står utanför och pissar in”.

Bortsett från att det inte var Nixon utan Lyndon B Johnson som uttryckte sig så (om sin vicepresident), så kan man fundera på om det är sant.
Onekligen hade det känns bättre om jag hade kunnat min Johnson när jag kissade på mig som grabb.

Lördag. Vilodag. Idag får Stefan & vännerna på Sturehof jobba ifred. Inte ett penseldrag så långt ögat når. Vaknar tidigt. Läser morgontidningarna i sängen. Lyssnar på Konflikt.
Köper blomjord på K-Rauta från 295 kr, eftersom Plantagen inte öppnar förrän 10:00.
Plantagen är norskägt och Nalle Rosenstake har rätt: Norge är den sista sovjetstaten. Hur kan man öppna klockan tio en vårlördag! Kunderna är här, var är personalen? Gone fishing?!
Vi är sex bilar med entusiastiska trädgårdsnördar som kör i kortege från Plantagen till K-Rauta (öppnar 07:00).
Det är det som kallas att rösta med kreditkortet.

ANNONS
ANNONS

Planterar om 26 pelargoner, en jättetrumpet som vi fått av Eva Kanger och en paprikaplanta som mellansonen odlat fram ur frön.
Fyller på fräscht vatten i dammen. Väcker två av guldfiskarna. Får påhälsning av en hackspett (se bild) och duckar när en duvhök plötsligt sveper förbi en halv meter över marken med någonting levande svart mellan klorna.
Dock inte katten, för hon duckar också och reser ragg. Snacka om en chockartad upplevelse mitt i villaidyllen.

PS. I min öronsnäcka pågår rapporteringen från valet i Rom. Det framgår att alla vi politiskt korrekta är övertygade om att Berlusconi helt enkelt måste förlora.

Och du? Hur ser din helg ut? Försök åtminstone hjälpa mig med en rubrik.