Tidningen uppger att Mona Sahlin bjudits in av festfixaren Micael Bindefeld – som fyller 50 år –  tillsammans med cirka 140 andra kändisar.

I natt rumsterade den svenska kändiseliten, däribland Socialdemokraternas partiledare, på hotell La Residencia i semesterbyn Deia på Mallorcas västkust, framgår det.

Att Mona Sahlin flyger till en exklusiv kändisfest mitt under slutspurten av kyrkovalet, som sker på söndag 20 september, upprör statsvetaren Ulf Bjereld.

”Det som är känsligt är tajmningen. Man kan säga att hon lämnar politisk walk-over till Fredrik Reinfeldt”, säger han till Expressen, som konstaterar att Mona Sahlin sagt i partiets kyrkovalsfolder att ”det är oerhört provocerande” att inte gå och rösta i kyrkovalet.

För tio år sedan gjorde Mona Sahlin samma sak – stack i väg på en födelsedagsfest för Micael Bindefeld.

ANNONS
ANNONS

Då skedde kalaset på en grekisk ö. Och då, som nu, blev det rabalder, skriver Expressen där Mona Sahlins presschef Anna Hellsén uppger att S-ledaren denna gång står för notan för resan själv.

Men Harry Rantakyrö, ordförande för LO-förbundet Gruvs avdelning 12 i Kiruna, är inte road av sin partiledares Mallorca-partaj.

”Det är helt förkastligt av henne”, säger han till Expressen, som berättar att resan skett under stort hemlighetsmakeri.

Bland gästerna finns, förutom Mona Sahlin, Marie Fredriksson, Efva Attling, Eva Dahlgren, Lena Philipsson, Måns och Felix Herngren och Ulrica Messing, för att nämna några namn på den långa listan över inbjudna kändisar.