Lär av tidigare framgångar och misstag. Det är ofta gynnsamt för en lärande och personliga utveckling att stanna upp en stund och reflektera över det som varit inför det som komma skall. Vad vill du komma ihåg från tidigare löneförhandlingar så att du kan göra om det som var en hit då och undvika det som inte blev lika lyckosamt.

ANNONS

Blicka inåt. Fundera en stund över vad du har för känslomässig inställning till pengar och det i så fall blir hindrar dig när du ska löneförhandla. Finns det någon tanke eller förhållningssätt du bär med dig som hindrar dig från att begära en högre lön än den du normalt skulle våga dig på att förhandla om? Det kan exempelvis handla om att du innerst inne bär med dig tankar om att det ändå inte är rättvist att någon förtjänar mer lön än någon annan och då är det ju givetvis svårt för dig att stå upp för ett högre bud från din sida. Här är självkännedom oerhört viktigt för din utveckling som framgångsrik löneförhandlare.

Förbered dig lite mer än du brukar . Det är dumt att tänka ”jag kommer nog på några bra argument när vi väl sitter där vid förhandlingsbordet”. Det är svårare att komma på goda argument i stundens hetta än när du i lugn och ro kan fundera över vad som du faktiskt åstadkommit sedan sist. Förbered dig gärna i god tid så har du också tid att gå tillbaka och fila på dina argument flera gånger.

Sätt upp mål. Fundera över vilken lön du verkligen skulle känna dig nöjd med och vad den lönen skulle innebära för skillnad för dig, din prestation och arbetsglädje, både kortsiktigt och långsiktigt. Laborera lite med din ”drömlön”. Hur högt vågar du drömma om innan du börjar tycka att det känns obekvämt? Vilken nivå skulle vara helt ok för dig och som du ändå tror är realistiskt givet löneläget just nu? När du bestämt dig för din ”realistiska nivå” lägg på lite till. Det är det som är ditt förhandlingsutrymme. Det är också bra att sätta upp en lägsta nivå. Hur lågt kan du tänka dig att gå innan du tackar nej till erbjudandet och ser dig om efter ett nytt jobb med en generösare chef…

Omvärldsbevaka det generella löneläget. Om du är osäker på vad nivåerna ovan bör ligga så ägna lite tid åt research så att du får en bättre uppfattning om den generella lönen ligger för ditt yrke, din bransch, för människor med samma utbildning, ålder, befattning, ansvar, personlighet eller erfarenhet. Men tänk på att inte ”låsa fast” dig vid någon speciell nivå. Ingen är den andra lik och presterar samma som du. Utgå alltid ifrån dig själv när du löneförhandlar hellre än att du bygger dina argument på ”vad alla andra tjänar”. Tänk mer Jag AB istället för att du är en del av det kollektiva löneläget.Här kan du hitta statistik: Extern statistik, ex genom ditt fackförbund eller andra hemsidor.

Intern statistik (om du har tillgång till sådan). Annars är det också bra om man kan och vågar fråga sina kollegor. Generell sätt gäller att desto öppnare man pratar om lönesättningen internt desto mer högre lön får alla. Så det är en fördel om man vågar prata pengar på jobbet.

ANNONS
ANNONS

Ditt nätverk – alltid finns det någon som känner någon som kan hjälpa dig lite på traven.

Brainstorma fram dina argument. För att du ska ta fram dina bästa argument är det bra om du börjar den processen med lite enkel brainstorming. Ta en papper och penna och spåna fram alla goda och även mindre goda argument så att du senare kan vaska fram godbitarna. Var lite spontan och lek lite med dina goda sidor, det du åstadkommit och bra saker med att du är du. Om du kör fast redan här kan du med fördel göra denna övning tillsammans med någon annan som du gillar, internt eller externt som också snart ska förhandla om lön och också behöver en kickstart. Byt listor och fyll på varandras. Det kan var enklare att se någon annans goda prestationer och härliga personlighet än sin egen, tyvärr men det är också något man måste träna sig på att se hos sig själv om man ska lära sig bli en säker löneförhandlare.

Välj sedan tre argument. Du bör sedan spetsa in dig på tre huvudmoment och slipa sedan på dem så de riktigt sitter där de ska den dagen det gäller. Rikta in dig på att konkretisera dina argument med termer som chefer och eller ekonomimänniskor förstår och gillar. Exempel på sådana kan vara procentsatser, måluppfyllnad, statistik. Det vill säga ”hårda fakta” istället för vaga uttryck som att ”du jobbat på bra under året”. Försök att inte bli för känslomässig när du väljer argument utan betrakta löneförhandlingen utifrån ett mer faktamässigt och neutralt sätt. Då kan du också förhandla på ett mer rationellt sätt vilket ofta kan vara en fördel när det handlar om pengar.

Andra saker än pengar. Fundera även över vilka andra värden du kan förhandla kring än pengar. När det är kärvt hos företagen kan det finnas andra potter att hämta från än bara pengakontona. Det kan exempelvis handla om att få räkna in restiden som arbetstid om du är tillgänglig eller läser rapporter under tiden eller att du får gå en utbildning som kan ha ett stort värde för dig i framtiden när du söker interna bättre jobb (eller externa också för den delen men det är kanske inget som du ska använda som argument…). Andra saker som också kan vara värdefulla tillgångar för dig är friskvårdsbidrag i form av gymkort, försäkringar, fri mobiltelefon eller annan teknik osv. Eller vad sägs om städhjälp hemma. Diskutera gärna med de på ditt jobb eller de som jobbar på andra företag och inspireras av varandras kreativa lönevillkor/fringisar.

Sträva efter dialog. En bra löneförhandling är en sådan där båda känner sig som vinnare efteråt sk win-win lösning. Ingen ska uppleva sig bli överkörd eller att det blev fel. Det kan ju vara lättare sagt än gjort när budgeten är stram förstås. Visst gäller det att ibland vara tuff och argumentera starkt för sin sak och inte acceptera första bud men det handlar ju också om att sträva efter att bibehålla en långsiktig god relation med din chef. Tänk på att goda förhandlare övertygar hellre än att försöka överlista eller övertala. Gränsen kan ibland vara hårfin men den finns ändå där.

Peppa dig till stordåd. Precis som idrottsmän och kvinnor gör innan en viktig tävling kan du också peppa dig genom att du skapar en bild i ditt inre av hur väl din löneförhandling går. Se dig själv, i tanken, hur du lägger fram dina argument klart, tydligt och övertygande. I tanken kan du föreställa dig som energisk men ändå lugn och trygg i dig själv och din visshet att du är värd det budet du förhandlar om. Fundera även över vilka positiva förebilder du har här. Vem är riktigt bra på att löneförhandla? Föreställ dig att du var honom eller henne. Vilka argument skulle hon eller han lägga fram och på vilket sätt skulle de kommunicera och få fram sitt budskap på bästa vis?

ANNONS
ANNONS

Gör en utvärdering efter. Precis som du började kan du också sluta, det vill säga sätt dig ner en stund och fundera över vad som gick rätt och vad du behöver förändra och träna mer på inför nästa gång. Vilka argument funderade denna gång? Vilka gjorde absolut inte det? På så sätt sluts cirkeln och du har förhoppningsvis lärt dig både lite mer om dig själv, ditt företag och din chef samt om löneförhandling i sig.

Söker du nytt jobb eller uppdrag lägg gärna upp din CV på min site.

www.opencvprofile.se