Det blocköverskridande samarbetet mellan Socialdemokraterna och de fyra allianspartierna sträcker sig 20 år tillbaka i tiden.

Enligt oppositionen vill nu socialdemokraterna kuppa in även Miljöpartiet. Enligt Mats Persson (FP) har Miljöpartiet inte ställt sig bakom de grundläggande principerna i pensionsreformen.

(Annonsen fortsätter nedanför annonsen)

”Det är vår bestämda uppfattning att Socialdemokraterna inte ensidigt kan erbjuda dem en plats utan vi måste ha konsensus kring det”, säger han till Aftonbladet.

”Jag ser inte på några villkor att de ska kunna vara med”, säger Centerpartiets representant Solveig Zander, ledamot i pensionsgruppen sedan åtta år, till SvD.

Inbjudan från Socialdemokraterna till Miljöpartiet ”strider mot de principer som styrt den här gruppen i 20 år”, säger företrädaren för allianspartierna, Lars-Arne Staxäng, till DN.

ANNONS
ANNONS

Ministern måste nu enligt Alliansen komma med ett förslag på lösning.

”Vi har viktiga frågor att diskutera. I dag skulle vi ha pratat om premiepensionen. Men det blev inte av. Den här regeringen är okunnig och oerfaren. De kan inte bjuda in Miljöpartiet utan att först prata med oss”, säger Solveig Zander till Aftonbladet.