Undvik gärna de vanligaste svarsmissarna.

ANNONS

1. Berätta lite om dig själv.
En vanlig öppningsfråga där du nästan helt kan sabba en intervju om du skruvar på dig och får  tunghäfta. Lika knasigt blir det om du svamlar i det oändliga om fullständigt ointressanta detalje om ditt privatliv.  

2. Vilka är dina starka sidor?
Skippa överdrivet skryt om att du är störst, bäst och kan allt i hela världen. Var heller ej för blygsam kring vem du är och vad du faktiskt är riktigt bra på. Balans är bäst…

3. Vilka är dina svaga sidor?
Det ger lika dåligt intryck att säga ”jag kommer inte på något” som att kunna som att kunna lista långt fler saker du är dålig på än det som är positivt. 

4. Varför vill du jobba hos oss?
Även om du massansökt så många jobb så du vid detta laget tappat räkningen för länge sedan är detta naturligtvis inget som du säger eller visar. Visa dig påläst och intresserad i ditt svar.

ANNONS
ANNONS

5. Varför skall vi anställa dig?
Ett dåligt svar är för att du ska få lön och kunna betala dina räkningar eller att du inte har något alls att säga. Här handlar det om att vara förberedd och kunna sälja in sig själv. Vilket konkret värde kan du tillföra företaget nu och i framtiden. Prata mer om vad du kan göra framöver än vad du tidigare har gjort.