Äldre patienter eller deras anhöriga kan, enligt artikeln, lägga över motsvarande 2 000 kronor om dagen på inhyrda sjuksköterskor som griper in när personalen inom det offentliga är för tidspressad för att klara jobbet.

ANNONS

De privata sjuksköterskorna tvättar, matar och vänder patienterna i sängen medan kritikerna rasar mot det statliga vårdsystemets förfall och menar att bara ett fåtal har möjlighet att bekosta sin egen vård.

En rapport – där var femte sjukhus i Storbritannien granskats – avslöjar omfattande brister i den offentliga vårdsektorn, skriver karriärsajten Dagens Möjligheter och dagensmedicin.se med hänvisning till Daily Mail.

Men trots det förbjuder en del sjukhus patienter att hyra in vårdpersonal, samtidigt som andra sagt ja till det på villkor att de privata sjuksköterskorna inte utför någon medicinsk vård.

ANNONS
ANNONS

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!