Många företag är generösa med att ge sina medarbetare friskvårdsbidrag som ofta nyttjas till ett gymkort och det tycker jag är underbart, men räcker det med det?

ANNONS

Jag har haft flera chefer som springer maraton, som tränar regelbundet, som äter extremt nyttigt etc. Inte har jag blivit hälsosammare eller mått bättre för det. För hälsa och att må bra handlar om så mycket mer än ”bara” friskvård. Det handlar om en vardag där det finns en harmoni och balans mellan arbets- och privatliv, det handlar om du upplever stress, det handlar om en god arbetsmiljö.

Det som får mig, och många med mig,

att må bra är att ha en chef som ser mig, bryr sig om mig och hur jag mår och en chef som tydligt talar om vad hon eller han förväntar sig av mig. En chef som lyssnar på det jag säger och i viss mån det jag inte säger och som finns till där som stöd när jag behöver det. Som är villig i samma mån som hon eller han jublar i medgång stöttar lika mycket och mer därtill i motgång. En chef som frågar mig hur jag mår snarare än hur det går.

Det är sant att om du tränar fysiskt så blir du nästan per automatik starkare även psykiskt. Att om du mår bra i kropp och själ mår du så mycket bättre i alla sammanhang men det är inte likhetstecken med att trivas på sin arbetsplats.

I veckan kunde vi läsa i SvD att ”Svenskarna vantrivs på sina arbeten.” Det visar en medarbetarundersökning som företaget Netigate har gjort på 31 arbetsplatser runt om i landet. I undersökningen ingår 31 företag och cirka 3500 anställda runt om i landet. Totalt undersöks åtta områden. De som får sämst betyg rör den psykiska arbetsmiljön, ledarskapet och stress på arbetsplatsen. Unionen har gjort en liknande undersökning och kommer fram till samma tråkiga resultat.

I arbetsmiljölagen finns krav på att vi skall arbeta systematiskt med arbetsmiljöarbetet, det är det som förkortas SAM, för att främja och stärka såväl den fysiska som psykosociala arbetsmiljön men enligt Unionens undersökning är det knappt hälften av företagen som arbetar aktivt med frågorna. Det behöver vi hjälpas åt att förändra!

Vi behöver bli bättre på att värna och vårda varandra

ANNONS
ANNONS

för att vi skall må bra på våra arbeten. Det är viktigt för att att må bra på den plats vi spenderar en stor del av våra vakna timmar. När medarbetarna mår bra på arbetet, känner sig sedda och bekräftade så vet vi av erfarenhet att lönsamheten blir bättre, kvaliteten högre, sjukskrivningarna lägre, personalomsättningen sjunker. Det betyder att vi alla blir friskare – såväl människor som företag.

Elaine Breske Hirscher är gruppchef i projektledning på Rejlers Ingenjörer AB och föreläsare och föredragshållare i bland annat kommunikation och ledarskap.

Obs! Krönikan är ett samarbete med karriärsajten Dagens Möjligheter.