Aftonbladet har talat med lärare och tidigare anställda och alla verkar mycket upprörda över Anders Hultins inlägg i förra veckan.

ANNONS

”Because I am worth it”, skrev vd:n på Facebook en 5 juni, mitt under pågående nedläggningsprocess.

Det hela illustreras av en bild på en öppnad flaska Tignanello av årgång 1999, som enligt tidningen går lös på 779 kronor. Flera vänner gillar hans inlägg, bland annat finansminister Anders Borgs fru och tidigare kulturministern Cecilia Stegö Chilò (M).

Men Aftonbladet tycker att det är en skandal och citerar en kvinna som kallar Hultin för ”osmaklig”. Vd:n försvarar sig med att han efter att ha ”jobbat dygnet runt i ett halvår” ville dela en flaska gott vin med en god vän.

”Det är en närmast bisarr tanke att tro att jag suttit och firat. Om människor tvivlar på att jag har empati med dem så uppmanar jag dem att ringa till mig”, säger den märkbart irriterade vd:n till Aftonbladet.

Anders Hultins agerande är möjligtvis (på sin höjd) en smula omdömeslöst. Självklart har människan rätt att på sin fritid slappna av efter ett sex månader av omänsklig stress och press. Men om någon i sin sorg och besvikelse ger sig fanken på att misstolka honom så är det ju faktiskt fullt möjligt.

ANNONS
ANNONS

Det finns risker med att offentliga personer då och då kastar slipsen och försöker vara privata – särskilt på Facebook. De 347 vänner som Anders Hultin har samlat på sig faller förmodligen inte enbart i kategorin ”nära och kära”. Och då gäller det att tänka lite extra på hur man uttrycker sig.

Särskilt efter några glas vin…

Samtidigt vore det skönt om folk slutade att medvetet feltolka allt som offentliga personer gör och säger.

Tänk er ett samhälle där alla är perfekta och alla i alla lägen ständigt uttryckte sig 100 procent politiskt korrekt. Om allting.

Fy fan vad tråkigt, tycker i alla fall jag.

ANNONS
ANNONS

Vad tycker du själv?

Kommentera och delta gärna i omröstningen nedan.

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!