Jack Warner från Trinidad och Tobago är en av dryga dussintalet högt uppsatta chefer inom Fifa som nu anklagas för penningtvätt och korruption.

ANNONS

I går lade 72-åringen ut ett filmklipp på Youtube, där han förklarar hela FBI-tillslaget med hämndlystenhet från USA:s sida för att nationen förlorade kampen om fotbolls-VM 2022.

”De förlorade mot Qatar, ett litet land, ett muslimskt land…”, säger Jack Warner.

I det åtta minuter långa klippet håller den åtalade Fifa-direktören, som har släppts mot en bogen på motsvarande 3,4 miljoner kronor, upp en utskrift av en artikel från tidningen The Onion. Rubriken lyder ”Fifa Frantically Announces 2015 Summer World Cup In United States”.

”Någonting måste vara fel”, säger Jack Warner, som med bekymrad min bedyrar sin oskuld. 

Och här har han ju faktiskt rätt.  Någonting är fel men kanske inte på det sätt som Fifa-direktören tänker. Vad Jack Warner inte tycks vara medveten om är att The Onion är är en amerikansk organisation som publicerar nyhetssatir.

Hade Jack Warner googlat på ”The Onion” hade han fått veta att tidskriften, som veckovis getts ut sedan 1988, parodierar innehållet i en vanlig tidning och innehåller både ”nyhetsartiklar” och ”ledare” som skrivs ”i en seriös stil”.

När alla skämskuddar i världen inte längre räcker till.

Ingen superlyckad vecka på jobbet för gubbarna på Fifa…

LÄS MER: FIFA Frantically Announces 2015 Summer World Cup In United States (The Onion) »

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: Jack Warner cites satirical article from The Onion to blast US (The Telegraph) »

LÄS MER: Uefas revolt kan skaka om världsfotbollen (Aftonbladet) »

https://www.youtube.com/watch?v=Vbg-rZPJU-A