Den anonyme mannen i Luleå är pensionär och kammade hem årets största Drömvinst på 127 miljoner kronor – den åttonde största genom tiderna – när han nyligen prickade in alla rätt på Lotto plus två siffror på Joker.

ANNONS

Han var bortrest under dragningen och fick beskedet när han kom hem.

”Han hade inte en susning om detta och det tog ganska lång tid innan han fattade vad som hänt. Men sedan har han och hustrun firat med kanelbullar, han berättade att de gick på kafé, det behöver inte vara champagne och grejer för att det ska bli festligt”, säger Svenska Spels vinnarambassadör till Dagens PS och berättar att mannen sagt att han känner sig som 17 år igen.

”Ja, han är kul, han har glimten i ögat.”

Nu visar det sig också att mannen skänker bort större delen av vinstsumman till välgörenhet och nära och kära. 100 miljoner kronor ger han alltså bort och behåller 27 miljoner kronor för egen del.

”Han tycker att  det kan räcka för att ge guldkant på livet för ett pensionärspar”, förklarar Pierre Jonsson.

Men hur vanligt är det att jackpotvinnare gör så här?
”Det är ovanligt. Att man ger bort några miljoner händer ju, men att man skänker bort 100 miljoner av 127 miljoner har aldrig hänt.”

Har han stor släkt och många vänner?
”Det har vi inte gått in på utan han och hustrun tar steg för steg, det tar ganska lång tid att greppa en sådan här händelse”, konstaterar Pierre Jonsson.

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN:”Drömvinstvinnaren spårad – var på resande fot” (Dagens PS) »

Eller via Facebook!