”Organisationen befinner sig i ett skede där vi känner att vi behöver en annan profil på vår vd”, säger styrelseordföranden Jens Spendrup till tidningen.

ANNONS

Men enligt DI får hon alltså sparken. En av huvudorsakerna till avskedandet ska enligt tidningen vara att styrelsen är missnöjd med medlemsutvecklingen. Organisationen har inte fler företag i dag än 2007.

Spendrup förnekar att vd-bytet har med den dåliga utvecklingen att göra.

”Vi behöver en vd som kan samla organisationen och är duktig på näringspolitik”, säger han till DI.

Dagens PS har tidigare rapporterat om det stora missnöje som råder med Anna-Stina Nordmark Nilsson internt. I våras vittnade Veckans Affärer om ”en organisation i sönderfall”. Sedan nya vd:n tillträdde i augusti 2007 har 20 personer i ledande ställning flytt organisationen, däribland fyra chefer för affärsutveckling, en chefsekonom, en controller, en chefsjurist, presschefen, en HR-chef, två jurister, två försäljningschefer, kommunikationschefen och en analytiker.

Veckans Affärer har berättat om regelrätta trakasserier och offentliga utskällningar av alla som vågar ta egna initiativ eller har en avvikande uppfattning.

”Hon är otydlig, oförmögen att fatta beslut, inkonsekvent och en obalanserad personlighetstyp”, sa en före detta anställd.

ANNONS
ANNONS

Själv säger Anna-Stina Nordmark Nilsson att hon slutar självmant, mycket på grund av att hon tröttnat på att vara ”ett medialt ansikte i snitt tre gånger i riksmedierna”.

Vem som tar över som tillförordnad vd är ännu inte klart.