Har du precis som jag varit med om att du kommit överens med någon om något, men när väl händelsen sker så har ni helt olika uppfattning på vad som var avtalat.

ANNONS

Jag var själv med om två sådana händelser i veckan, men de sker även obemärkt varje dag utan att vi tänker på det. Skulle du vilja bli av med denna frustration och energislösande aktivitet.

Som sagt, händelse ett var med en hantverkare som skulle fixa några saker i huset. Jag om min fru kom muntligen överens med personen om vad som skulle göras. Ändå hävdar han att vi hade sagt något annat gällande en detalj.

Situation två gäller en bok som jag skriver just nu. Jag och de två andra som bidrar till boken hade muntligen kommit överens om vad som gällde. Stort misstag! Nu försöker en av de iblandande att böja reglerna och förhandla till sig något som ej var i det muntliga avtalet.

Går denna typ av ärenden att lösa. Självklart, men det kräver en hel del energi och frustration. Det är lättare att ha klara linjer från början så att ingen missförstår den/ de andra.

Här kommer tre råd att lösa detta:
1. Se till att muntligen komma överens om frågan, och få ett accept från den andra parten
2. Vill du vara helt garderad upprätta ett avtal eller kontrakt
3. Se till att skriva avtalet från början när ni kan titta objektivt på det hela, för under projektet kommer subjektiva bedömningar att lägga krokben på ert sätt att se saker.

De är därför Paul McCartney skulle ha haft äktenskaps förord i sitt sista äktenskap och det är därför du behöver ha klara kontakt och avtal vid affärstransaktioner. Allt för att komma ihåg vad ni objektivt kom överens om.

Lycka till med uppgiften.

ANNONS
ANNONS

Hans Thörn
Framgångscoachen

PS. Vill du veta mer om Hans verksamhet, där du får verktygen att skapa den framgång du vill ha, se infinitcoach.com (coachning, böcker etc.) och wimab.se (öppna föreläsningar).