Snacka om Wonderboy.

ANNONS

Redan som 25-åring anställdes Jon Favreau av den då nyblivne senatorn i Illinois, Barack Obama. De båda träffades i en cafeteria och Favreau berättade att han, likt Obama själv, arbetat mycket med välgörenhet, skriver Aftonbladet.

Resten är som man brukar säga historia.

Jon ”Favs” Favreau, som varit kampanjens chefstalskrivare, studerar noga tal av bland andra Kennedy (både John och Robert) och Martin Luther King. Segertalet under valnatten hade han och hans två medarbetare filat på länge.

Resten av teamet består av Adam Frankel och Ben Rhodes.

De är 26 respektive 30.

ANNONS
ANNONS

”Det har hänt att folk sagt till mig att de inte tror på mig – att jag är Obamas talskrivare. Jag brukar svara att: ”Om jag verkligen ville stöta på dig – tror du inte att jag skulle ha hittat på något annat då””, betättar Favreau för New York Times.

För Newsweek berättar han hur arbetet med samarbetet med Obama går till.

”Vi sitter ner en halvtimme. Han pratar på och jag antecknar allt. Utifrån samtalet skriver jag ett första utkast. Han ändrar och lägger till. Så får vi fram en slutprodukt”, säger Favreau, som berättar att han brukar sitta uppe till 3 på natten och skriva, enligt Aftonbladet.

Många spår nu att Jon Favreau får jobbet som chef över talskrivandet i Obama-administrationen.

Obambas medieboss David Axelrod säger att Barack litar på den förhållandevis unge mannen.

”Det är inte till många Barack med förtroende överlåter en del av makten över sina egna ord”, säger Axelrod enligt Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS