2018 tog den amerikanska muskelbilen hem titeln igen.

Ford Mustang är den mest sålda sportbilen världen över.

Ford Mustang toppar listan över världens mest sålda sportbilar (2018) (Foto: TT)
Ford Mustang toppar listan över världens mest sålda sportbilar (2018) (Foto: TT)

Det uppger Ford och berättar att det 2017 såldes 125.809 Ford Mustang fastback och cabriolet i mer än 146 länder, enligt fordonsregistreringsdata från IHS Markit.

Det gör modellen till världens mest sålda sportbil 2018. I Sverige såldes 512 Ford Mustang 2017 – vilket gör den till den mest sålda sportbilen även i Sverige, framgår det.

I Europa såldes 13.100 Mustanger, enligt Ford som uppger att modellen därmed spöade Porsche 911 på 13 europeiska marknader.

”Världen förälskar sig i Ford Mustang, som representerar det bästa av amerikansk design, prestanda och frihet – tillsammans med en tydlig personlighet som attraherar de flesta, oavsett postkod”, säger Erich Merkle, analytiker på Ford, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

”Europas passion för Ford Mustang har visat sig ännu större än vi hade kunnat föreställa oss. Det är en av de mest ikoniska motordrivna åsynerna som finns. Det finns inte många bilar i dag som kan leverera samma kombination av arv, stil och prestanda till en så bred publik”, säger Steven Armstrong, chef för Europa, Mellanöstern och Afrika på Ford Motor Company.