Hur kan man säga det, bara så där? Enkelt! Det finns minst 5 starka skäl att välja SEAT Ateca FR som tjänstebil. Det handlar bara om att inte välja det som andra väljer utan att välja ett vinnande koncept. Volkswagen Groups spanska märke är definitivt en vinnare!

ANNONS

20180521_162441 (1)

Att välja vilken tjänstebil man ska leva med under tre år är inte längre lika självklart som tidigare. fast fortfarande verkar det som att det är lätt att fastna i traditionerna och välja det bilmärke man alltid tidigare valt och som så många andra väljer. Men utan att ta sig tid att upptäcka något annorlunda så missar man också något som kan vara minst lika bra och dessutom med betydligt bättre ekonomi. SEAT Ateca FR är ett exempel på ett riktigt smart val. Här kommer 5 starka anledningar varför:

1. Kvalitet

Baserad på VW-koncernens utmärkta och flexibla MQB-plattform, så delar den mycket med ”systermodellen” Audi Q2 och den populära VW Tiguan. SEAT Ateca FR bjuder på en läckert sportig framtoning och hög kvalitet som gjort modellen till en försäljningssuccé i Europa och till en testvinnare i Sverige.

2. Utrustning

Förutom den sportiga exteriörprofilen så bjuder även interiören på sportstolar med en skön komfort för de flesta kroppar och en snygg sportratt. Den analoga instrumenteringen är lättläst och pekskärmen i mitten är logisk och lätthanterlig, mycket tack vare att man varit smart och lämnat kontroller för värme och ventilation utanför. Testbilen var dessutom utrustad med ett riktigt bra ljudsystem med subwoofer. Här finns givetvis även uppkoppling mot Apple CarPlay och Android Auto. Allt är välordnat och tydligt. Testbilen var dessutom utrustad med ett riktigt bra ljudsystem med subwoofer.

3. Komfort & utrymme

Trots de kompakta yttermåtten så erbjuder SEAT Ateca FR ett mycket bra utrymme interiört. Baksätet är bekvämt för två vuxna bagageutrymmet sväljer 485 liter med baksätet uppfällt och hela 1 579 liter med det nedfällt (60/40).

4. Köregenskaper & säkerhet

Komforten vid långkörning är utmärkt och ljudnivån är låg, även i högre farter. På krokigare vägar framträder de sportiga generna tydligt. Bilen känns stabil, lätthanterlig och riktigt kul att köra. SEAT Ateca FR är även utrustad med femte generationen Haldex-koppling som är en riktigt bra fyrhjulsdrift vilket också ger den trygga köregenskaper även på snöiga och isiga vintervägar.

SEAT har inte heller sparat på förarstöd- och säkerhetssystem i Ateca FR. Här hittar vi bl.a. en autobroms som är aktivt i farter upp till 65 km/tim och reagerar även för fotgängare på väg ut i körbanan, Traffic Jam Assist en 360-graderskamera som har koll runt bilen och Park Assist som använder ultraljuds-sensorer för att mäta avståndet mellan bilen och runtomliggande hinder. Du kan till och med släppa ratten och låta systemet ta över parkeringen.

ANNONS
ANNONS

5. Ekonomi

SEAT Ateca är redan från grunden mycket välutrustad och väljer man den snygga FR-versionen så finns det inte mycket kvar att önska. Företagspriset på testbilen med Businesspaketet, är endast 284 900 kr. Det innebär ett förmånsvärde på 1 858 kr och det gör SEAT Ateca FR till den kanske mest prisvärda tjänstebilen!

Sammanfattning:

SUV-segmentet växer så det knakar. Alla biltillverkare med lite självbevarelsedrift satsar på bilar där man sitter lite högre och tar sig fram även utanför asfalterade vägar. När Seat lanserade sin första SUV 2016, så blev det en omedelbar succé bland oss motorjournalister och FR modellen har tagit den till en ny nivå.

Med det starka företagserbjudandet som SEAT presenterar, är det svårt att se något märke som kan konkurrera vad gäller värde för pengarna.

20180522_103243 (1)

Testbilens data

Motor

Turbomatad fyrcylindrig bensinmotor på 190 hk och 320 Nm vridmoment. 0-100 km/h avverkas på 7,4 sek och toppfarten är spärrad på 212 km/h. Den blandade förbrukningen är 7,0 l/100 km och CO2 utsläppet ligger på 159 g/km.

Mått/vikt

ANNONS
ANNONS

Axelavstånd 264 cm, längd 436 cm, bredd 184 cm, höjd 161 cm. Markfrigång 18 cm. Tjänstevikt 1 589 kg, max släpvagnsvikt 1 900. Tank 55 liter.

Klicka här för övriga Ateca modeller

 

Detta är en sponsrad artikel från SEAT