Enklare än så här kan det inte bli. Du kan slappna av medan pengarna bokstavligt talat rullar in.

Så. Vad är det då för magiskt trick som ligger bakom detta, tänker du?

Svaret är privat biluthyrning, som enligt Di.se blivit ett alltmer populärt sätt att fylla på hushållskassan.

För den som har en exklusiv bil att hyra ut går det att dra in 3.500 kronor per dag. Upp till 20.000 kronor i hyresintäkter på bilen är annars inget ovanligt, framgår det.

Två aktörer med filialer på den svenska marknaden hjälper dig att hyra ut bilen: Snappcar och Gomore.

”Priset ligger i snitt 30-40 procent lägre än hos en hyrbilsfirma och bilportalen tar totalt 15 procent av intäkterna”, skriver Di.se.

ANNONS
ANNONS

”Det finns en stark uppfattning om att bildelning inte funkar i Stockholm, vi håller inte med om det. Men eftersom lokaltrafiken är ganska bra så är behoven av att köra i stan inte lika stora som i till exempel Madrid och Berlin där bildelning är mer framgångsrik på timnivå. Det behovet vi tillgodoser är att åka ut ur stan, till släkt och stuga”, säger Fredrik Karlberg, Sverigechef på Snappcar, till tidningen.

”Den svenska marknaden har inte varit mogen. Det är först nu vi ser en ökad förfrågan kring bildelning och då väljer vi att även satsa på leasingkonceptet som tagit en stor del av marknaden framför allt i Danmark men även i Frankrike och Spanien. Vi vill förändra sättet att äga en bil på, som både gynnar dig själv och andra i din omgivning”, säger Klara Bergqvist, Gomores svenska marknadschef, i artikeln.