Vattenfall expanderar sitt elbilsladdningskoncept inCharge till Norge med målsättning att bli en betydande aktör med snabb tillväxttakt.

Vattenfalls laddlösningar finns redan i dag i Sverige, Tyskland, Nederländerna och sedan oktober även i Storbritannien. Nu är siktet inställt på att ta upp kampen med flera etablerade aktörer i världens mest elbilstäta land, Norge.

”Norrmännen har tagit elbilen till sina hjärtan men laddplatserna har inte helt hunnit med. Vi ser en stor efterfrågan på InCharge erbjudanden i Sverige och nu när vi står inför en ytterligare elbilsexpansion så är vi övertygade om att norrmännen är öppna för nya smarta lösningar”, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility Norden, i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

InCharge laddlösning ”Smart Hjemme” erbjuds i Norge från och med den 6 mars 2019 tillsammans med ett lanseringserbjudande. Alla kunder får även 20 procent billigare snabbladdning i Sverige, till exempel vid Nordby shoppingcenter i Strömstad.

Under året kommer InCharge att växa i hela landet genom olika samarbetspartners och erbjuda företag smarta laddlösningar men även arbeta för fler publika laddplatser.

InCharge ”Smart Hjemme” är ett viktigt första steg på marknaden eftersom 85-90 procent av de laddbara bilarna i Norge laddas hemma. Den norska regeringen vill införa ett förbud år 2025 mot fossildrivna bilar, vilket kommer att påverka elsystemet. Bland InCharge erbjudanden i Sverige erbjuds idag lastbalansering mot fastigheter och ambitionen är att införa detta även i Norge.