Tesla har återbetalat en konvertibelobligation på 920 miljoner dollar som löpte ut den 1 mars, rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Bolaget har senare bekräftat detta.

Återbetalningen skedde till ett konverteringspris om 359,87 dollar per aktie. Det betyder att Tesla återbetalade helt med kontanter då aktien inte har varit över 359 dollar på flera veckor. Bolaget hade tidigare planerat att återbetala obligationen genom en blandning av kontanter och Tesla-aktier.

Tesla verkar ha haft tillräckligt med pengar för att återbetala obligationen. I årsrapporten för 2018 sade bolaget sig ha 3,69 miljarder dollar i kassa vid slutet av året. Bolaget räknar också med positiva resultat och kassaflöden för innevarande år bortom första kvartalet, enligt en talesperson.

ANNONS
ANNONS

Förutom för obligationsbetalningen är Tesla på väg att lansera nya Model Y. Den kommer att visas upp i Los Angeles den 14 mars, enligt en tweet från vd Elon Musk.

Model Y är Teslas SUV-version och är tio procent större än Model 3. Därför kommer den att kosta cirka tio procent mer än Model 3 och ha en något mer begränsad körräckvidd på samma batteri, enligt Musk. Pris och detaljer om fordonet kommer att ges under eventet.