Elon Musk rear bort sin lyxiga herrgård i Bay Area utanför San Francisco.
Världens rikaste man har flyttat in på 37 kvadratmeter och sänker priset på sin sista lyxvilla med 48 miljoner kronor.
Huset har utsikt över San Francisco och lyxkök för privatkockar.

ANNONS

I förra veckan meddelade Elon Musk att Tesla flyttar sitt huvudkontor från San Francisco i Kalifornien till Texas. Bakom beslutet ligger bland annat en kontrovers med politikerna i Kalifornien och ett bättre företagsklimat i Texas. Elon Musk själv har redan flyttat och sägs bo i en uppfällbar barack på 37 kvadratmeter som kostar mindre än en halv miljon kronor.
– Jag säljer nästan alla fysiska ägodelar. Kommer inte att äga något hus, twittrade Teslas vd i maj 2020.

Herrgården är byggd 1916 och boytan är på 1500 kvadratmeter. Foto: Via Zillow.com

Kostar 280 miljoner kr

Världens rikaste man har redan sålt av åtta av sina nio tidigare hem. Nu sänker Elon Musk priset med 48 miljoner kronor för att bli av med det sista huset. Herrgården som ligger på 891 Crystal Springs Rd i Hillsborough i Bay Area utanför San Francisco blir din för fyndpriset 280 miljoner kronor. Egendomen finns bland annat listad på Zillow.com.

Poolen är ganska liten, men har fin utsikt för San Francisco. Foto: Via Zillow.com

Vad får då köparen för pengarna? Egendomen är på 19 hektar. Det herrgårdsliknande huset på 1500 kvadratmeter är byggt 1916 och har sju sovrum, 10 badrum, hydrauliska väggar och en egen pool med hänförande utsikt över San Francisco.

Vill sälja till stor familj

Det är ett relativt modest hem för att tillhöra världens rikaste man. Men köparen får ändå läderväggar i biblioteket och en hiss ner till musikrummet. Köket håller toppklass och har extra utrymmen för den private kocken.
Behöver bara gå till en stor familj som kommer att bo där. Det är en speciell plats, har Elon skrivit på Twitter.

Salongen har sammetssoffor och kristallkronor. Foto: Via Zillow.com

De tekniska arrangemangen är i toppklass. Det finns fiberoptiska kablar dragna under uppfarten, säkerhetssystem av högsta klass och inre ljudsystem i toppklass. Läget är också bra med bara 15 minuters bilresa till San Franciscos internationella flygplats.

Elon Musk hus
Teslagrundaren Elon Musk har flyttat – till ett hus på 37 kvadrat bredvid SpaceX fabrik. (Foto: TT/Boxabl)

I december flyttade Elon Musk till Texas där han förutom att vara Teslas vd jobbar med rymdföretaget Space X. Under Teslas aktieägarmöte förra veckan meddelade Musk att även Teslas huvudkontor ska flyttas till Texas. Enligt spekulationer är det kontroversen med delstatspolitikern Lorena Gonzalez som på twitter skrev ”F *** Elon Musk” i maj förra året som startade processen.

ANNONS
ANNONS

Delad vårdnad om X Æ A-12

Elon Musk sägs nu bo i ett uppfällbart hus på 37 kvadratmeter som kostar mindre än 500 000 kronor. Han har själv bekräftat separationen från fästmön Grimes. De är dock goda vänner och fortsätter att uppfostra sonen X Æ A-12 tillsammans.

I augusti gick Elon Musk om Jeff Bezos som världens rikaste person. Ledningen har sedan dess utvidgats efter att Teslas aktier stigit. Nyligen kommenterade Elon Musk ett inlägg från Bezos på twitter genom att skicka en silvermedalj till Amazons grundare.