Dagens PS

Elbilsrekord på alla fronter dumpar priser

Tanka el nästan lika dyrt som bensin i Storbritannien
Det är nästan lika dyrt att ladda elbil som att tanka bensin i Storbritannien. Foto: TT
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 08 mars 2021Publicerad: 08 mars 2021

Försäljningen slår i taket, utbudet är rekordstort och priserna på elbilar sjunker. Problemet nu är bristen på laddstolpar/stationer, enligt expert.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Elbilsbranschen efterlyser en bättre infrastruktur sedan utbudet av elbilar nått rekordnivåer och försäljningen är på topp.

Enligt Ny Teknik, som rapporterar om utvecklingen, har priset på en begagnad elbil gått ner med åtta procent sedan december. Allt medan nya elbilar blivit fyra procent billigare, skriver tidningen med hänvisning till statistik från Wayke.

Därför sjunker elbilspriserna

“Laddbart har gått från att vara en bristvara med extremt långa leveranstider på nya bilar och endast ett fåtal modeller på begagnatmarknaden, till att bli betydligt mer tillgängligt det senaste året. Det har haft effekt på priserna, säger Martin Fransson, vd för Wayke, som är Motorbranschens riksförbunds digitala köp- och säljportal, till tidningen.

Enligt Wayke har utbudet av nya elbilar ökat med 81 procent, och på begagnatmarknaden med 115 procent, jämfört med hur det såg ut för ett år sedan.

“Med fler och fler bilar tillgängliga ökar konkurrensen mellan både bilhandlare och tillverkare”, säger Martin Fransson till Ny Teknik och efterlyser en fungerande laddinfrastruktur på förekommen anledning.

Det är inte bara att rusa i väg och köpa en elbil eller laddhybrid, det måste gå att ladda bilarna också, konstaterar han.

Läs mer på Ny Teknik.

ANNONS

Läs även: Porsche Taycan Cross Turismo – elbil och värstingkombi »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS