Billiga begagnade elbilar blir alltmer eftertraktade, något som har resulterat i kraftiga värdeökningar. Den genomsnittliga ökningen är 10 procent oberoende av bilmodell, men några modeller utmärker sig särskilt.

ANNONS

Den främsta anledningen till de stigande priserna på begagnade elbilar är världsläget. I takt med att efterfrågan på elbilar ökar har biltillverkare svårt att få tag i komponenter.

Det är något som leder till långa väntetider och ökade priser på nya elbilar. I sin tur söker sig allt fler konsumenter till begagnatmarknaden.

Ett annat utgångsläge

”Med den ökade andelen elbilar av nybilsförsäljningen de senaste åren ser begagnatmarknaden väldigt annorlunda ut idag än vad den gjorde för bara ett par år sedan. Idag ser vi alla prissegment representerade och där sticker de billigare bilarna ut i popularitet” säger Patrik Illerstig CEO på Carla.

SEAT Mii 34,5%
Kia Optima laddhybrid 30,1%
Nissan Leaf 26,6%
Renault Zoe 25,8%
Škoda Citigo 23,5%
Volkswagen up! 21,3%
BMW i3 18,3%

 

Tabellen ovan talar sitt tydliga språk. Alla bilmodeller som presenteras har gått upp över 18 procent i snitt det senaste året vilket gör att många som äger en elbil idag kan tjäna bra på att sälja den – framför allt i de lägre prisklasserna.

Populärt med folkliga elbilar 

”Bilar som Nissan Leaf, Renault Zoe och BMW i3 har alltid varit populära, men nu får vi fler förfrågningar än någonsin. Äger man en av dessa kan man göra en riktigt bra affär” säger Julian Mousa, Head of Car Buying på Carla.

Om du är ägare av en ovannämnd bilmodell är det med andra ord högst sannolikt att den har stigit i värde det senaste året.

Ta reda på vad din elbil eller laddhybrid är värd genom att göra en kostnadsfri värdering online på carla.se.

ANNONS
ANNONS

Värdera din elbil här 

*Baserat på genomsnittligt försäljningspris av nämnda modeller med produktionsår mellan 2016–2021.

Läs mer: Så hittar du en bra bil till ett bra pris [Dagens PS]