GÄSTKRÖNIKA. I 17 år har jag och min hustru varit delägare i ett hotell i Filippinerna. Vi har bidragit till att ca 90 personer fått jobb i vår lilla by Punta Ballo, nära Sipalay på ön Negros i Visayas. När vi lämnade hotellet i mitten av februari hade Filippinerna bara haft två fall av corona på grund av att landet stängde gränserna mot Kina direkt. I dag är antalet virussmittade 2 633.

Men landet har också gjort en total lockdown. Inga turister finns kvar, inga hotell får var öppna och ingen får lämna sin bambuhydda.

Ditt bidrag lindrar svälten

Om du tycker corona är jobbigt i Sverige kan jag lova att det inte är någonting mot hur det är i Filippinerna. Här har folk inte ens mat för dagen längre.

Ditt bidrag mättar magar och förser de fattiga filippinerna med åtminstone ris. "Hundra kronor kan göra underverk. En 500-lapp kan mätta en familj i flera veckor", skriver svensken Thomas Eriksson, upphovsmakare till insamlingen. (Foto: Privat)
Ditt bidrag mättar magar och förser de fattiga filippinerna med åtminstone ris. ”Hundra kronor kan göra underverk. En 500-lapp kan mätta en familj i flera veckor”, skriver svensken Thomas Eriksson, upphovsmakare till insamlingen. (Foto: Privat)

 

Filippinerna är öde. Drygt 2 600 är coronasmittade och samtidigt har landet gjort en total lockdown. "Inga turister finns kvar, inga hotell får var öppna och ingen får lämna sin bambuhydda", skriver Thomas Eriksson. (Foto: Privat)
Filippinerna är öde. Drygt 2 600 är coronasmittade och samtidigt har landet gjort en total lockdown. ”Inga turister finns kvar, inga hotell får var öppna och ingen får lämna sin bambuhydda”, skriver Thomas Eriksson. (Foto: Privat)

Vi gör nu en aktion för att hjälpa våra fattiga vänner i byn. Så att de åtminstone har ris att äta. Hundra kronor kan göra underverk. En 500-lapp kan mätta en familj i flera veckor. Swisha gärna min fru Mia (Läck) på 0703-550028. Hon namnger alla som skänker en slant på Freys Resebyrås Facebooksida. där du också kan följa utvecklingen. Vi hoppas du vill bidra med ditt namn. Tack!

Thomas Eriksson, creative director, författare och delägare till Easy Diving & Beachresort i Sipalay. 

ANNONS
ANNONS