USA:s utrikesminister Mike Pompeo bedömer att amerikaner skulle investera i Nordkorea om landet öppnar upp sig. Det rapporterar CNBC.

Pompeo är övertygad om att det finns amerikaner som skulle kunna tänka sig att investera i ett öppet och regelbaserat Nordkorea. Utrikesministern har även sagt att om landet avvecklar sina kärnvapen finns det en ljus framtid för det nordkoreanska folket.

Enligt Pompeo har USA betonat vikten av ett regelbaserat system för den nordkoreanska presidenten Kim Jong Un, samt fördelarna med utländska direktinvesteringar.

ANNONS
ANNONS

Pompeo har tidigare sagt att amerikanska företag kan tillåtas att investera i ett kärnvapenfritt Nordkorea, däribland inom sektorerna jordbruk och energi. Pompeos intervju med CNBC sker mot bakgrund av att utrikesministern utannonserat investeringar i regionen som Nordkorea tillhör på 113 miljoner dollar.

I morse berättade Dagens PS att Nordkoreas produktion av kärnvapen inte tycks ha upphört – trots överenskommelsen på det historiska mötet mellan USA:s och Nordkoreas ledare i Singapore den 12 juni i år.