Elsparkcykel-bolaget Voi:s kontor i Stadshagen i Stockholm brann under onsdagskvällen efter att en av deras cyklar exploderat. Brandbilar skickades till lokalen som hade kraftig rökutveckling, men ingen ska ha kommit till skada.

Det var på andra våningen i en kontorsbyggnad på Stadshagen i Stockholm som det uppstod kraftig rökutveckling på onsdagskvällen runt 23.30.

Räddningstjänsten anlände till platsen och det visade sig att det var i bolaget Voi:s lokaler som branden startat, då batteriet till en av deras sparkcyklar exploderat under laddning. Detta rapporterar Expressen.

”Det (batteriet som exploderade, reds. anm.) orsakade en brand med kraftig rökutveckling”, säger Kurt Jonsson vid Storstockholm brandförsvar.

ANNONS
ANNONS

Totalt skickades sex brandbilar till platsen, varpå rökdykare gick in, vilket ledde till att branden var släckt runt klockan 01, skriver Aftonbladet.

Bränder kopplade till elsparkcyklar sker nästan uteslutande under laddningsfasen, då de har litiumbatterier; det är samma mekanik som har skapat problem med bränder hos hooverboards tidigare.

Som Dagens PS rapporterade i augusti fick företaget Dropbox utrymma sitt huvudkontor i San Francisco efter en liknande elsparkcykelolycka.