Huawei har bett underleverantörer att flytta över en del av produktionen till Kina. Bolaget vill på detta sätt slippa dras med brist på komponenter om USA slår till med fulla sanktioner mot bolaget.

Enligt branschkällor har Huawei bett taiwanesiska ASE Technology och King Yuan Electronics att omlokalisera den största delen av produktionen till Fastlandskina, rapporterar Nikkei.

Dessa två företag är ansvariga för att placera chip i Huaweis produkter samt genomföra tester.

ANNONS
ANNONS

Därutöver har Huawei också fört samtal med taiwanesiska kontraktstillverkaren TSMC om en flytt av chipproduktionen till Nanjing, enligt uppgift.

USA införde förra året fulla sanktioner mot landskollegan ZTE som ledde till att företaget nästan gick under. Sanktionerna lyftes först efter rejäla eftergifter från ZTE. Den skräckutvecklingen har förmodligen spelat in i Huaweis agerande.

USA har hittills valt att åtala Huawei och två av dess dotterbolag. Anklagelserna avser bland annat stöld av affärshemligheter och brott mot Iran-sanktioner. Ett beslut om fulla sanktioner mot Huawei kräver en underskrift av president Donald Trump.