Dagens techbrief handlar om Amazons nya övervakningssystem, Virgin Hyperloops finansieringsrunda och Ubers katastrofdag på börsen.

ANNONS

TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Amazon lanserar nytt larmsystem med Alexa

Alla kunder som redan köpt företagets smarta högtalare Alexa Echo eller liknande produkter kan nu med en uppdatering av mjukvaran använda dem som hemövervakare, skriver TechCrunch.

Exxon Mobile förutspådde den dystra klimatutvecklingen redan 1982

Nyligen sattes en ny högstanivå för mängden koldioxid i atmosfären – något som oljebolaget Exxon Mobile förutspådde för nästan 40 år sedan, skriver Gizmodo.

Virgins eget Hyperloop-projekt genomför massiv finansieringsrunda

Projektet som ska utmana Elon Musks egen vision om extremt snabba tågresor tog nyligen in över 1,6 miljarder kronor i riskkapital, rapporterar The Verge. Hälften av pengarna kommer från en investerare i Dubai, som dessutom har två säten i bolagets styrelse. Virgins vd Richard Branson klev in i bolaget 2017.

Facebook lanserar nya regler för livestreaming

Efter debaklet med attacken på en moské i Nya Zealand i mars så har den populära plattformen fått tänka om kring vad som får livesändas, rapporterar Mashable. Med de nya reglerna kan användare bli avstängda en längre tidsperiod om de publicerar eller delar något som inte stämmer överens med sajtens regler.

ANNONS
ANNONS

Ubers andra dag på börsen blev en mardröm

Samåkningsappen som precis börsnoterats hade en tuff tisdag. Aktien är nu back 18,8 procent på sitt introduktionspris, rapporterar TechCrunch.