I dagens techbrief kan du läsa om Boeings comeback på Paris Air Show, Googles miljardinvestering i San Francisco och Teslas nya racingspel.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Tvärvändningen: Boeing får löfte om stororder på olycksmodellen

Trots att modellen 737-8 MAX stått på marken i fyra månader fick Boeing oväntat in ett löfte om en stororder på 200 plan under andra dagen av Paris Air Show, rapporterar CNET. Bolaget som visat intresse är International Airlines Group (IAG) som äger bland annat British Airways, Aer Lingus och Iberia.

Se världen från en självkörande bils perspektiv

Mashable har gjort en sammanställning av all den data som en självkörande bil samlar in genom sina kameror och sensorer – och resultatet är smått fantastiskt.

(Foto: Cruise/Mashable)

 

ANNONS
ANNONS

Amazon expanderar sin flygplansflotta med 15 nya plan

Efter att tidigare i år blivit dumpade av Fed Ex annonserade Amazon i dag att man tänker expandera sin flygplansflotta för att kunna fortsätta leverera paket så snabbt som möjligt. Till 2021 kommer ”Amazon Air” att innefatta 70 plan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Google investerar en miljard dollar i bostadsbyggandet i San Francisco

I området kring San Francisco råder svår bostadsbrist. Nu annonserar Google, som har huvudkontor i Mountain View strax utanför San Francisco, att man tänker investera en miljard dollar, drygt nio miljarder kronor, över en tio-årsperiod i syftet att bygga ”tusentals” nya bostäder i området, rapporterar TechCrunch.

Tesla släpper nytt racingspel till sina bilar

När din Tesla står parkerad kan du tack vare den senaste uppdateringen spela ett racingspel på den stora skärmen – och styra med bilens ratt. Spelet ”Beach Buggy Racing 2″ kan beskrivas som ett perfekt tidsfördriv när du behöver ladda bilens batterier, enligt The Verge.