Nu väntar ett nytt år med tekniska trender och innovationer. Företaget GP Bullhound förutspår vad som händer 2020.

GP Bullhound går så långt som att kalla utbyggandet av 5G som det viktigaste steget i teknisk infrastruktur någonsin. Nästa år kommer exempelvis Qualcomm, Samsung och Huawei att slåss om att ligga i framkant.

”Vi förväntar oss ett race mellan länder kring utrullning av 5G, där de som hinner först kommer få ett försteg i skapandet av nästa generations internettjänster”, säger Per Roman, grundare och managing partner på GP Bullhound, i ett pressmeddelande.

Här är övriga trender som man spår kommer växa under 2020:

Företaget förväntar sig att flera aktörer kommer ta upp kampen med streamingjätten Netflix om tittarnas gunst.

Allt fler kommer prenumerera på spel via streaming i stället för att köpa spel.

Marknadsförare kommer att använda sig av artificiell intelligens för hyperpersonalisering, varumärke och B2B-försäljningsupplevelse, för att utveckla starkare kundrelationer och större lojalitet.

ANNONS
ANNONS

För att bemöta konsumenternas efterfrågan på funktioner i smartphones, tros AI/maskininlärning få ökad betydelse. Apples A13 Bionic-processor tros bli förebild.

Så kallade ”datasjöar” kommer öka och relationsdatabaser tappa i betydelse.

Vertikala AI-lösningar kommer att ersätta horisontella AI-lösningar, när företag inser att det här är en bättre lösning på framtidens utmaningar.

Det kommer mer precisa program för utmaningar med CSR.

Det kommer alltmer bli så att företag erbjuder tjänster i stället för produkter. HP tillkännagav nyligen att man erbjude rkunder att exempelvis betala per gång.

Inom edge computing kommer en kombination av centraliserad och decentraliserad databehandling tas fram som ett alternativ till privata och offentliga molnstrukturer.