Dagens techbrief handlar om det senaste kring Samsungs och Huaweis ”vikbara” telefoner, techbolagens toppchefer som står på olika sidor i regleringsdebatten, samt en student som hackat betaltjänsten Venmo.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Samsungs Galaxy Fold kan försenas till augusti…

Den nya ”vikbara” telefonen skulle ha kommit ut den 26 april, men efter flera rapporter om bristande design så valde Samsung att dra tillbaka produkten för att göra ändringar. De senaste rapporterna indikerade en ny lansering i juli, men The Verge skriver att telefonen kan försenas ytterligare till augusti.

…och Huawei planerar också att försena sin ”vikbara” telefon

Efter att ha planerat en lansering i juni har Huawei nu bestämt sig för att släppa sin ”vikbara” telefon Mate X i september. Enligt CNBC säger en talesperson för företaget att man vill vara mer försiktiga efter debaclet med Samungs Galaxy Fold.

ANNONS
ANNONS

Apples vd Tim Cook: ”Techbolagen måste ta ansvar för kaoset de skapar”

I sitt tal till de nyutexaminerade studenterna vid Stanford University betonade Cook vikten av att som techföretag ta ansvar för användarens säkerhet och integritet, och sade att Apple alltid lagt störst vikt vid att säkra sina användares personliga information, skriver CNBC.

Googles vd Sundar Pichai: ”Att försöka reglera tech kan ge oanade konsekvenser”

Sundar Pichai framstår som en nästintill ren motsats till Tim Cook när han i en intervju med CNN säger att man inte ska ”reglera bara för reglerandets skull”. Han menar att USA kan tappa sina ledande position om man staten får för mycket inflytande över stora företag, och att det potentiellt kan skada landets ekonomi.

Universitetsstudent hackade betaltjänst för att visa på säkerhetsbrist

Studenten Dan Salmon fiskade fram miljontals transaktioner under sex månaders tid genom att hacka populära betaltjänsten Venmos arkiv, rapporterar TechCrunch. Med datan som han lyckats få tag på kan man utläsa användares hela transaktionshistorik.