Dagens techbrief handlar om Amazons nya drönare, Googles gamingplattform Stadia och så Ubers nya helikoptertjänst i New York.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Google köper analys-startup för 2,6 miljarder dollar

Bolaget Looker har tagit in över 280 miljoner dollar i riskkapital, men ska nu bli uppköpt av Google, rapporterar TechCrunch. Looker sysslar med dataanalys och molntjänster.

Här är Amazons nya drönare

Vid sin konferens re:Mars visade e-handelsjätten upp sin leveransdrönare för första gången, skriver TechCrunch.

Walmart vill leverera matvaror direkt till din kyl

I höst kommer kunder i USA att kunna använda nya tjänsten ”InHome Delivery” för att få sina matvaror levererade direkt till kylen, rapporterar The Verge. Walmart säger att alla anställda som ska leverera kommer att få speciell träning för att ”behandla folks hem med respekt” och för att kunna ”organisera en kyl på det mest effektiva sättet”.

Googles nya gamingtjänst kommer i höst

”Google Stadia” är sökjättens nya tjänst för spelare som vill streama de senaste spelen till vilken pryl som helst. Tjänsten lanseras i november, och kommer först till USA, Storbritannien och Kanada. För 130 dollar kan ”early adopters” få en ny spelkontroll och direkt tillgång till tjänsten vid lansering och tre månader framåt. Därefter kommer tjänsten att kosta 10 dollar i månaden. Ett gratisabonnemang med reklam ska introduceras nästa år, skriver The Verge.

ANNONS
ANNONS

Uber lanserar helikopter-tjänst i New York

Nya tjänsten Uber Copter låter kunden beställa en bil från Manhattan som sedan tar de till en helikopterplatta i södra delen av halvön. Därefter flygs kunden till JFK Airport, och totalt ska resan kosta mellan 200 och 225 dollar inklusive bilresan till plattan, skriver TechCrunch. Tjänsten lanseras den 9 juli, och är till en början bara tillgänglig för Diamond- och Platinum-medlemmar.