Dagens techbrief handlar om Huaweis juridiska dribbel, en ny Pokemon-app som mäter din sömn och motståndsrörelsen i USA som klamrar sig fast vid kontanter.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Huawei pressar amerikanska staten

Techjätten kallar förbudet för ett brott mot konstitutionen, rapporterar CNBC.

Kinesisk bilmarknad söker två miljarder kronor i ny finansieringsrunda

Uxin heter bolaget som utvecklar en tjänst där kunder kan köpa och sälja använda bilar. Bolaget har bland annat Leonardo DiCaprio som märkesambassadör, och vill vi nu ha in ytterligare kapital, rapporterar TechCrunch.

Nya Pokemon-appen ska mäta din sömn

Efter succén med Pokemon Go ska nu dina sömnvanor påverka spelupplevelsen i den nya appen ”Pokemon Sleep”, rapporterar CNBC. The Pokemon Company kommer att lansera appen under 2020, tillsammans med en enhet som ska användas för att mäta antal sömntimmar och kvalitén på sömnen, och sedan skicka data till spelet.

”Efter att ha riktat in oss på att [aktivera våra användare] vill vi nu hjälpa dem att sova bättre”, säger The Pokemon Companys vd Tsunekazu Ishihara vi en presskonferens.

ANNONS
ANNONS

Trenden är tydlig: Användarna sviker Facebook 

Enligt Mashable är det allt färre som spenderar tid på Facebook. Antalet minuter per användare på sajten har minskat från 41 till 37 på bara två år.

Kontantlösa butiker får kritik av politiker i USA

”Jag kan få min kaffe och muffin, men snubben bakom mig som har den officiella valutan i USA, som accepterats i Philadelphia sedan [President] Ben Franklins tid, kan inte det? Det känns fel”, säger statsrådet Bill Greenlee, enligt CNET.

Greenlee har gjort stora insatser för en ny lag som gör det olagligt för butiker i Philadelphia att vägra ta emot kontanter. Lagen godkändes av borgmästaren i mars i år. Han är inte den första som kritiserat den nya trenden. Många politiker runt om i USA är i full färd med att sätta upp nya hinder för butiker som vill undvika att hantera kontanter, eller för helt kontantlösa butiker som Amazon Go, enligt artikeln.