I dagens techbrief kan du läsa om Kinas metallexport i handelskriget, en ny startup-”unicorn” och den kinesiska streamingtjänsten Huya.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Kina kan strypa tillgången på sällsynta jordartsmetaller

Råvaror inom segmentet jordartsmetaller är ett område där Kina har runt 90 procent av det globala utbudet. Jordartsmetall är en mycket viktig del av flera tekniker som i nuläget anses vara svaret på att lösa utmaningen att klimatsäkra och minska utsläpp av koldioxid genom batteriteknik, skriver Veckans Affärer.

GM:s samåkningstjänst läggs ner i flera städer 

”Maven”, som tjänster heter, drivs i 17 amerikanska städer. Nu ska tjänsten avvecklas i Boston, Chicago och New York, rapporterar The Verge.

Identitetsstartupen Auth0 nu värd över en miljard dollar

Bolaget tog nyligen in 103 miljoner dollar i en finansieringsrunda, och är numera en så kallad ”unicorn” – alltså värderat till över en miljard dollar, skriver TechCrunch. Auth0 säljer autentiseringslösningar till företag.

Sista avsnittet av Game of Thrones blockat i Kina

På grund av handelskriget mellan USA och Kina kunde kinesiska medborgare inte se det sista avsnittet av världens mest framgångsrika tv-serie, rapporterar The Verge.

ANNONS
ANNONS

Kinesiska streamingplattformen ska utmana i USA

Den snabbt växande plattformen för streaming av datorspel Huya, ökade sin omsättning med över 90 procent i första kvartalet jämfört med förra året. Nu funderar de på en lansering i USA för att utmana Youtube och Twitch, skriver CNBC. Bolaget är redan börsnoterat i New York.