Efter nyheten tidigare i veckan om vågen av bedrägerier och kundernas skuldproblem kommer nu nästa smäll för den svenska onlinebanken.

Dagens Nyheter rapporterar att Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski nu kallas till möte på finansdepartementet. Han måste förklara hur onlinebanken ämnar handskas med bedrägerierna och överskuldsättningen av kunder.

”Det värsta som kan hända är att människor hamnar i problem, får betalningssvårigheter och anmärkningar när de inte ens själva har gjort köpet”, säger konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) till DN.

”Jag har noterat att Klarnas ledning uttrycker en ambition att jobba aktivt med den här frågan och vidta ytterligare åtgärder, så jag vill få en kunskapsbild av vad som är på gång och vad vi från politikens sida kan göra för att komplettera detta”, forsätter Shekarabi.

ANNONS
ANNONS

Tidigare i veckan uttalade sig Klarnas bedrägerichef Rickard Skoog i ämnet, och menade då att trots att bolaget är väl medvetna om problemen och jobbar med att minska antalet bedrägerier går det aldrig att helt bli av med problemet.