Nokia lanserar en smart-tv, lanseringsdatumet för Apples superdator Mac Pro samt Jeff Bezos uttalanden om techjättarna – allt det och mer i veckans första techbrief.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Elon Musk friad från misstanke om förtal

Efter en kontroversiell tweet i september 2018 stämdes superentreprenören Elon Musk för förtal. I fredags friades han i rätten, rapporterar CNBC.

Nokia släpper första smart-tv:n

Finska techjätten försöker att expandera sin verksamhet, och den senaste produkten från mobiltillverkaren är alltså en tv. I själva verket är tv:n inte producerad av Nokia, utan företag har bara licensierat en indisk tillverkare att använda varumärket på produkten, rapporterar Gadgets 360.

ANNONS
ANNONS

NFL använder data för att förutspå skador

Den amerikanska fotbollsligans mjukvaruingenjörer använder en Amazon Web Services-plattform för att föra statistik över antalet skador under en säsong, med förhoppningen om att kunna förutspå och kanske förebygga framtida skador. Men är det ens ett rimligt mål?

Apples nya superdator släpps i morgon

Efter att ha avtäckts vid Worldwide Developers Conference i juni i år är det äntligen dags för Mac Pro att släppas till försäljning. I morgon, 10 december, kan vem som helst beställa den nya stationära datorn, samt den nya högupplösta skärmen Pro Display XDR, rapporterar The Verge.

Men smakar det så kostar det. Mac Pro kommer troligtvis ha ett pris från dryga 60.000 kronor. Det ska tilläggas att den svenska Apple-sidan ännu inte uppdaterats med det nya lanseringsdatumet.

Jeff Bezos om techjättar: ”Vi är ’the good guys'”

Amazons grundare och vd menar att techjättarna måste sluta upp bakom Pentagons krigs- och försvarupphandlingar, annars kommer USA att ”få stora problem”. Det skriver CNBC. Bezos menar att de stora teknikföretagen är ”the good guys”.