Dagens techbrief handlar bland annat om Microsofts nya HoloLens, Space X leverans till rymdstationen och en unik händelse som dokumenterats av forskare.

TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Microsoft avtäcker HoloLens 2 – kostar 3.500 dollar för utvecklarversionen

Första versionens kommersiella variant av det högteknologiska VR-headsetet kostade 5.000 dollar och samma pris är att vänta när version två lanseras senare i år, skriver The Verge. Den nya utvecklarversionen av HoloLens 2 kom ut i går, medan den kommersiella versionen inte har ett exakt lanseringsdatum ännu.

Forskarteam observerar en kollision mellan två neutronstjärnor

Händelsen är redan 500 miljoner år gammal, men först nu kunde den observeras från jorden, rapporterar CNET. Medan forskarna dokumenterade den här kollisionen upptäckte de en möjlig framtida kollision mellan en neutronstjärna och ett svart hål – något som skulle vara ännu mer banbrytande.

ANNONS
ANNONS

Rykte: Verizon vill sälja Tumblr

Den populära sociala plattformen ingick i Verizons köp av Yahoo, men nu kanske telekombolaget vill sälja, rapporterar TechCrunch.

Space X ska leverera storlast till rymdstationen

Uppskjutningen skulle ha ägt rum i onsdags, skriver Verdict. I dag väntas uppskjutningen bli av, och raketen är lastad med 2.500 kg förnödenheter och verktyg. Leveransen till rymdstationen blir den 17:e i ordningen för Space X.

Hubble-teleskopet har tagit nya bilder av Mars och Saturnus

Klicka här för att se de nya, högupplösta bilderna (CNET).