Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret

I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge. Amazon erbjuder ett presentkort på 25 dollar för ett besök på 30 minuter i deras labb New York.

Uber lanserar cykeldelningstjänst i London

Uber diversifierar. Nya tjänsten kallas Jump, och består just nu av 350 elcyklar, rapporterar CNBC. Sedan tidigare har Jump elcyklar i Berlin, Lissabon, Paris och Bryssel.

Handelskriget: Teknikjätten Lenovo är förberedd på högre tullar

USA:s president Donald Trump har hotat med ännu högre tullar på varor från Kina, men på Lenovo är man inte oroliga. Bolaget säger att man på ett enkelt sätt kan skifta sin produktion från USA till andra marknader om tullarna skulle bli verklighet.

”Vi är såklart väl förberedda om det skulle hända”, säger Lenovos finanschef Wai Ming till CNBC.

Space X raket med satelliter når omloppsbana

Efter en lyckad uppskjutning under onsdagen nådde raketen i går omloppsbana och har i skrivande stund satt alla de 60 satelliterna i användning, rapporterar The Verge. Uppskjutningen är den första av många som kommer krävas för att uppfylla ”Starlink”-uppdraget som ämnar starta upp en världsomspännande internet-täckning från rymden.

ANNONS
ANNONS

Samsungs nya AI-motor kan göra porträttbilder till video

Med vilket foto som helst kan Samsungs nya program producera en så kallad ”deepfake” – det vills säga en fabricerad video för att få det att se som om någon sagt eller gjort något som inte hänt. CNET rapporterar om de olustiga videoklippen.