I dagens techbrief kan du läsa om ny bedrägerivåg i Google Calendar, fiaskot för Boeing vid Paris Air Show och den nya förarlösa bilen som ska leverera pizza i Houston, Texas.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Ny våg av nätfiske i Google Calendar bjuder in till falska event

Användare som tillåter att vem som helst lägger till händelser i deras kalender är nu i farosonen för en ny nätfiskekampanj, rapporterar Mashable. Hackare bjuder in användare till en undersökning, och utlovar betalning för deltagande.

Fiasko för Boeing – orderstocken helt tom 

Vid den första dagen av Paris Air Show annonserade Airbus att man fått in order om 123 plan som ska levereras de kommande fyra åren, medan skadeskjutna Boeing inte hade en enda order att berätta om, rapporterar CNBC.

Nya kryptovalutan ger Facebooks aktie en uppstuds 

Enligt källor till CNBC ska Facebook släppa ytterligare information om sin nya kryptovaluta, som ryktet säger kommer att kallas ”Libra”, och i går steg Facebooks aktie med mer än fyra procent på nyheten.

Alibaba vill genomföra en aktiesplit innan nya börsnoteringen

Det ryktas om en andra börsnotering, denna gång i Hongkong, för e-handelsjätten Alibaba. Bolaget är tidigare noterat i New York, och nu vill man genomföra en 1:8-aktiesplit, rapporterar TechCrunch.

Dominos ska leverera pizza med självkörande bil i Houston

I ett första test ska staden Houston i Texas förses med pizza genom leveranser med en förarlös, självkörande bil, skriver The Verge.

ANNONS
ANNONS

CNBC har gjort en video om det nya projektet: