I tio års tid har Affärsvärlden och Ny Teknik korat unga, talangfulla teknikföretag och några exempel på bolag som sedan blivit världssuccér är Truecaller, Spotify och Yubico.

Sedan starten 2008 har 190 bolag, plus de 33 bolag som nu är aktuella, varit med på listan; en del av bolagen som figurerar i år var även med i fjol men kvalificerar sig på nytt tack vare ”viktiga steg framåt”, skriver Affärsvärlden på nätet.

”Det är kul att många av de tidigare 33-bolagen har lyckats så bra. Flera vinnare från föregående år har expanderat kraftigt och omsätter i dag hundratals miljoner kronor. Bolag som exempelvis Yubico, Spotify och Izettle var med på 33-listan tidigt, och har i dag blivit till internationella framgångssagor”, säger Kalle Wiklund, reporter och ansvarig för 33-listan, i ett pressmeddelande där det också framgår att 33-listan baseras på 200 nomineringar från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

ANNONS
ANNONS

”Sverige är bäst på innovation i Europa. Genom att ge oss ut på 33-listeturnén får vi bättre möjligheter att hitta guldkornen som finns i landets alla olika regioner. Ett exempel på det är Umeåbolaget och trefaldiga 33-vinnaren Limes Audio, som nyligen blev uppköpta av Google”, förklarar Kalle Wiklund.

Stockholm dominerar årets lista med hela 14 företag.

Här är hela 33-listan av vinnare 2017.