Dagens techbrief handlar om Spotifys nya app, NASA:s rymdprogram och det nya däcket utan luft från Michelin och GM.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Hertz lanserar ny leasingtjänst

Nya tjänsten ”Hertz My Car” kommer att kosta från 1.000 dollar i månaden, och de första städerna som får den nya tjänsten är Austin i Texas och Atlanta i Georgia, rapporterar The Verge. Kunder kan byta bil inom sin prisklass upp till två gånger per månad utan extra kostnad.

Spotify lanserar ny app i USA

”Spotify Stations” är en bantad version av den populära streamingplattformen som ger snabb tillgång till kurerade spellistor, skriver TechCrunch. Användarupplevelsen med ”Stations” beskrivs som närmare radio än streaming.

NASA börjar förberedelserna för resor till Mars

Ett nytt team ska bo och arbeta tillsammans i 45 dagar i vad som kallas ”en simulering av resan till en av Mars månar”, rapporterar TechCrunch. Teamet är inte astronauter, utan består av volontärer. NASA:s nuvarande plan är att skicka människor till vår egen måne innan 2024.

Tesla bryter trenden – årets bästa börsdag hittills

Aktien har varit i en nedåttrend de senaste månaderna, men i går bröts trenden då kursen steg med mer än åtta procent, rapporterar CNBC. Trots gårdagen är Tesla-aktien fortfarande ned 42 procent i år, något som kan bero på bolagets nya sparprogram, den något svajiga produktionen samt frågetecknen kring de nya tullarna i Kina.

ANNONS
ANNONS

Michelin och GM utvecklar däck utan luft

Tekniken kallas ”Uptis”, eller ”Unique Puncture-proof Tire System”, och ska omöjliggöra punkteringar. De nya, mer hållbara däcken ska vara på marknaden till 2024, skriver CNET.