Onsdag – och självklart ännu en techbrief. I dag kan du bland annat läsa om en röstassistent med känslor, Facebooks del i Fitbit-affären samt NASA:s enorma transportplan.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Alexa kan nu uttrycka besvikelse och glädje

Amazons röstassistent har numera inprogrammerade ”känslor”, som går att uttrycka i svar på kommandon. Det skriver Amazon i ett pressmeddelande. Här finns en video som demonstrerar effekten:

Partner i Nederländerna bryter kontrakt med Facebook

Tidningen NU.nl har tidigare arbetat med att sålla bland inläggen på Facebook. Nu bryter man sitt kontrakt med sociala mediejätten, efter att man hamnat i bråk över missvisande information i politiska reklaminslag, skriver The Verge.

Rykte: Facebook försökte snuva Google på Fitbit-affären

CNBC rapporterar att Facebook var med och budade om fitnessbolaget Fitbit – fast under ett separat bolag. Facebooks sista bud var 7,3 dollar per aktie, något som överträffades av Googles bud på 7,35 dollar per aktie, motsvarande en totalsumma om 2,1 miljarder dollar.

Elon Musk utlovar ny dragkamp mellan Tesla och Ford

Efter att ha lagt upp en video där Teslas ”Cybertruck” till synes enkelt drar en Ford pickup uppför en backe fick Elon Musk kritik för att testet var orättvist. Ford bjöd in till en ny dragkamp, Musk har accepterat, och enligt hans egen Twitter kan det nya testet äga rum nästa vecka.

ANNONS
ANNONS

Här är NASA:s massiva transportplan för rymdraketer

The Verge var med när det enorma transportplanet ”Super Guppy”, med ett massivt lastutrymme, landade i Ohio för att leverera raketdelar till NASA:s planerade rymdresor.

Arkivbild. (Foto: TT)